Appeltaart met abrikoos

vanaf Sandra Bekkari, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Gemiddeld
  • Duur
    15 min. (bereidingstijd)
    40 min. (kooktijd)
  • Doses
    1 grote taart

INGREDIËNTEN

Bodem:
  • 150 g amandelmeel
  • 40 g havermout
  • 80 g volkoren speltmeel
  • 110 g pindakaas
  • 50 g kokosolie
  • 3 el Mielbio
  • 1 tl kaneel
Vulling:
  • 3 appelen
  • 100g Fiordifrutta abrikoos

BEREIDING

Verwarm de oven voor 180°C.

Klop de kokosolie, de pindakaas, honing en kaneel op gedurende 1 minuut. Spatel het amandelpoeder, de havermout en het speltmeel er onder en meng tot een egaal deeg. Verdeel het deeg op een bakpapier in een ronde bakvorm. Duw goed aan tot ongeveer 5 mm dikte.

Snijd de appelen in 4, ontpit ze en snijd in heel fijne plakjes met een mandoline. Besprenkel de plakjes met citroensap tegen het verkleuren.
Gaar alle plakjes 30 seconden voor in de microgolfoven. Doe dit in verschillende porties en voeg telkens 2 eetlepels water toe. Leg 5 plakjes met de ronde kant naar boven rakelings over elkaar tot je een lange reep verkrijgt. Rol op tot roosjes. Besmeer de taartbodem met een laagje abrikozenconfituur en beleg ze met de roosjes. Dek de taart af met aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35-40 minuten.

Warm 3 eetlepels confituur op. Haal de taart uit de oven en wrijf ze in met de vloeibare confituur.
Laat afkoelen en serveer.

Sandra Bekkari
Recept door

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode, een eenvoudig en haalbaar 7-stappenplan waarbij genieten van lekker en puur eten centraal staat. Haar boeken gingen al zowat 600.000 keer over de toonbank en met haar eigen kookprogramma leerde ze Vlaanderen gezond genieten.

Sandra werkt vandaag met een netwerk van zo’n 30 Sana-coaches, voedingsdeskundigen en diëtisten die haar methode dagelijks met succes toepassen in hun praktijk.
Meer info over Sandra en haar Sana-methode vind je via www.nooitmeerdieten.be Of je kan haar volgen via Instagram en Facebook.

 

 

 

 

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.