Wat zoek je?
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de dadels in een potje met warm water en laat ze minstens een kwartier staan zodat ze zachter worden.
Stoom of kook de zoete aardappel gaar. Maal de havervlokken in de blender en giet in een kom. Voeg het bakpoeder, het hazelnootmeel en zout toe en meng.
Doe de zoete aardappel in de blender met de dadels. Roer goed om en mix opnieuw.
Voeg de zoete aardappel toe aan de mix met het havermeel. Voeg het cacaopoeder toe, de fijngehakte hazelnoten en meng alles heel goed met een lepel.
Doe het mengsel in een kleine ovenschaal met bakpapier, strijk mooi egaal (± 11/2 cm dik) en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen.
Doe er een laagje Fiordifrutta Wilde Kersen over en garneer met kersen (of ander zacht seizoensfruit naar keuze) en munt.