Brownie met Fiordifrutta Wilde Kersen

Van Rigoni di Asiago, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    20 min. (bereidingstijd)
    20 min. (kooktijd)
  • Doses
    8 brownies

INGREDIËNTEN

Brownies
  • 5 medjouldadels
  • 1 zoete aardappel (200g), geschild en in stukjes
  • 50 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 g hazelnootmeel
  • snufje zout
  • 3 el rauw cacaopoeder
  • 2 el hazelnoten
Garnituur
  • Fiordifrutta Wilde Kersen
  • handvol kersen
  • enkele takjes munt

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de dadels in een potje met warm water en laat ze minstens een kwartier staan zodat ze zachter worden.

Stoom of kook de zoete aardappel gaar. Maal de havervlokken in de blender en giet in een kom. Voeg het bakpoeder, het hazelnootmeel en zout toe en meng.

Doe de zoete aardappel in de blender met de dadels. Roer goed om en mix opnieuw.

Voeg de zoete aardappel toe aan de mix met het havermeel. Voeg het cacaopoeder toe, de fijngehakte hazelnoten en meng alles heel goed met een lepel.

Doe het mengsel in een kleine ovenschaal met bakpapier, strijk mooi egaal (± 11/2 cm dik) en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat wat afkoelen.

Doe er een laagje Fiordifrutta Wilde Kersen over en garneer met kersen (of ander zacht seizoensfruit naar keuze) en munt.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.