Granolacups met vanilleyoghurt en aardbei

vanaf Sandra Bekkari, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Gemiddeld
  • Duur
    15 min. (bereidingstijd)
    15 min. (kooktijd)
  • Doses
    6 granolacups

INGREDIËNTEN

VOOR DE CUPS
  • 100 g havervlokken
  • 40 g gemengde noten, grof gehakt
  • 1 groot ei, het eiwit
  • 1 ½ el Mielbio
VOOR DE VULLING
  • 4 el Griekse yoghurt
  • merg van 1 vanillestokje (of ½ tl vanille-extract)
VOOR DE AFWERKING
  • 6 verse aardbeien
  • enkele blaadjes citroenmelisse of verse munt
  • Fiordifrutta Aardbeien en wild aardbeien met munt

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havervlokken en noten samen in een kom en schep om.

Meng het eiwit met de honing, voeg toe aan de noten- havervlokkenmix en meng goed.

Verdeel die mix over siliconen muffinvormpjes, duw goed aan en zorg ervoor dat de boorden goed rechtop staan, zodat je cupjes krijgt.

Bak de cups 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat een kwartier afkoelen alvorens uit de vormpjes te halen.

Meng de yoghurt met de vanille. Vul de cups met de Griekse yoghurt. Werk af met de aardbeien-muntconfituur, stukjes verse aardbei en de citroenmelisse of munt.

Tip: Je kan het ‘deeg’ ook in een grote vorm doen en er een ontbijttaart van maken.

Sandra Bekkari
Recept door

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode, een eenvoudig en haalbaar 7-stappenplan waarbij genieten van lekker en puur eten centraal staat. Haar boeken gingen al zowat 600.000 keer over de toonbank en met haar eigen kookprogramma leerde ze Vlaanderen gezond genieten.

Sandra werkt vandaag met een netwerk van zo’n 30 Sana-coaches, voedingsdeskundigen en diëtisten die haar methode dagelijks met succes toepassen in hun praktijk.
Meer info over Sandra en haar Sana-methode vind je via www.nooitmeerdieten.be Of je kan haar volgen via Instagram en Facebook.

 

 

 

 

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.