Gravity cake

Van Rigoni di Asiago, Nocciolata, Zoet
  • Niveau
    Gemiddeld
  • Duur
    45 min. (bereidingstijd)
    35 min. (kooktijd)
  • Doses
    12 personen

INGREDIËNTEN

Voor een cake
  • 5 eieren
  • 100 g suiker
  • 30 g bloem
  • 70 g maiszetmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ zakje bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 potje klassieke Nocciolata
Voor het glazuur
  • 150 g verse kaas
  • 400 g mascarpone
  • 100 g dikke verse room
  • 3 eetlepels bloemsuiker

BEREIDING

Maak een ruban door de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker te mengen.  Meng er voorzichtig de bloem, het maiszetmeel en het bakpoeder door.
Klop het eiwit met het snuifje zout stijf. Meng het voorzichtig door de bereiding.

Beboter een ronde vorm, bestrooi hem met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake 35 minuten in een tot 175 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Bereid het glazuur door alle ingrediënten te mengen.

Verdeel het glazuur over de cake. Verwarm de Nocciolata enkele minuten au bain-marie of in de microgolfoven.

Steek de houten prikker in de cake. Zet de lege pot omgekeerd op de houten prikker en smeer in met Nocciolata. Steek gerust wat opgefrommeld papier in de pot om hem vast te zetten.

TIP

Voor een mooie grote en hoge cake kunt u de hoeveelheid verdubbelen.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.