Meringuetaartjes met Fiordifrutta Citrusvruchten en gember

Van Chiara Selenati, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    25-30 min. (bereidingstijd)
    15 min. (kooktijd)
  • Doses
    40 meringuetaartjes

INGREDIËNTEN

Zanddeeg
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 gram zout
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 middelgroot ei en 1 dooier, geklopt
  • 200 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
Italiaanse meringue
  • 120 gram suiker
  • 30 ml water
  • 2 eiwitten
  • Fiordifrutta Citrusvruchten en gember

BEREIDING

Meng de zachte boter kort met het zout en de poedersuiker. Zodra een gladde crème ontstaat voeg je het geklopte eimengsel toe en tenslotte de bloem en het meel. Meng alles tot een homogeen deeg ontstaat. Wikkel het zanddeeg in huishoudfolie en bewaar het een nacht in de koelkast.

Rol de volgende dag het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, steek er cirkels uit van 6 cm doorsnee. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bekleed de bodems van een ingevette mini-muffinvorm met de cirkels, prik het deeg in met een vork en bak 10 minuten met en daarna nog 5 minuten zonder ‘blinde vulling’ (bv gedroogde peulvruchten). Laat de taartjes afkoelen en vul ze dan met Fiordifrutta Citrusvruchten en gember.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom. Doe de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur. Wanneer deze siroop een temperatuur van 118 °C heeft bereikt, giet je hem langzaam over de eiwitten. Blijf kloppen tot de meringue volledig is afgekoeld. Doe de Italiaanse meringue in een spuitzak met een stervormig mondstuk. Versier de taartjes met de meringue, en geef ze met een koksbrander een mooi bruin laagje.

Chiara Selenati
Recept door

Chiara Selenati

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.