Wat zoek je?
Meng de zachte boter kort met het zout en de poedersuiker. Zodra een gladde crème ontstaat voeg je het geklopte eimengsel toe en tenslotte de bloem en het meel. Meng alles tot een homogeen deeg ontstaat. Wikkel het zanddeeg in huishoudfolie en bewaar het een nacht in de koelkast.
Rol de volgende dag het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, steek er cirkels uit van 6 cm doorsnee. Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed de bodems van een ingevette mini-muffinvorm met de cirkels, prik het deeg in met een vork en bak 10 minuten met en daarna nog 5 minuten zonder ‘blinde vulling’ (bv gedroogde peulvruchten). Laat de taartjes afkoelen en vul ze dan met Fiordifrutta Citrusvruchten en gember.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom. Doe de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur. Wanneer deze siroop een temperatuur van 118 °C heeft bereikt, giet je hem langzaam over de eiwitten. Blijf kloppen tot de meringue volledig is afgekoeld. Doe de Italiaanse meringue in een spuitzak met een stervormig mondstuk. Versier de taartjes met de meringue, en geef ze met een koksbrander een mooi bruin laagje.