Muffins met abrikozen en chocolade

vanaf Rigoni di Asiago, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    - min. (bereidingstijd)
    - min. (kooktijd)
  • Doses
    -

INGREDIËNTEN

  • 300g | bloem
  • 2g | bakpoeder
  • 2g | bicarbonaat
  • 2 | lepels maanzaad
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 1 | chocoladereep
  • 2 | eieren
  • een stuk boter van ca. 100 g
  • 150g | Fiordifrutta Abrikoos
  • 100g | gewone yoghurt

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180° C. Zeef de bloem, de bakpoeder en de bicarbonaat in een grote kom en roer de maanzaadjes erdoor met de geraspte sinaasappelschil en de in kleine stukjes gehakte chocolade.

Smelt intussen in een steelpannetje op laag vuur de boter en de Fiordifrutta abrikozenjam. Wanneer het mengsel een gladde consistentie heeft, neem het dan van het vuur. In een andere kom de eieren kloppen met de yoghurt en dit mengsel door het boter en jam mengsel roeren. Doe dan alles samen in de kom met de bloem en schep het allemaal snel door elkaar met een lepel, van boven naar beneden. Vul de muffinvormpjes tot de helft en zet ze gedurende 20 minuten in de oven. Nadat ze uit de oven zijn, nog 5 minuten wachten alvorens ze uit hun vormpjes te halen. Zet de muffins vervolgens op een rooster om af te koelen.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.