Muffins met citrus en gember

vanaf Sandra Bekkari, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    10 min. (bereidingstijd)
    25 min. (kooktijd)
  • Doses
    12 kleine muffins

INGREDIËNTEN

  • 200 g havermout
  • 100 g hazelnootmeel
  • 30 g geraspte kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 ml haverdrink (of andere plantaardige drink, melk...)
  • 2 eieren
  • 2 el Mielbio
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el arachideolie
  • 1 snuf zout
  • 80 g Fiordifrutta citrus en gember

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maal 150 g havervlokken tot meel. Meng het meel met de overige havermout, hazelnootmeel, kokos, bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar. Klop de eieren op met de honing, haverdrink en arachideolie. Meng alles tot een egaal beslag. Giet in de muffinvormen en leg overal een theelepel citrus gemberconfituur op.

Bak gedurende 20-25 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer met extra confituur.

Tip: hazelnootmeel kan je ook zelf maken door hazelnoten te mixen tot meel in de cutter.

Sandra Bekkari
Recept door

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode, een eenvoudig en haalbaar 7-stappenplan waarbij genieten van lekker en puur eten centraal staat. Haar boeken gingen al zowat 600.000 keer over de toonbank en met haar eigen kookprogramma leerde ze Vlaanderen gezond genieten.

Sandra werkt vandaag met een netwerk van zo’n 30 Sana-coaches, voedingsdeskundigen en diëtisten die haar methode dagelijks met succes toepassen in hun praktijk.
Meer info over Sandra en haar Sana-methode vind je via www.nooitmeerdieten.be Of je kan haar volgen via Instagram en Facebook.

 

 

 

 

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.