Nocciolata-cakerol

vanaf Rigoni di Asiago, Nocciolata, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    - min. (bereidingstijd)
    - min. (kooktijd)
  • Doses
    -

INGREDIËNTEN

  • 45g | boter
  • 3 | eieren
  • 180g | poedersuiker
  • 160g | bloem
  • 2g | bakpoeder
  • 30g | cacao
  • 30ml | water
  • 100g | pure chocolade
  • 120g | Nocciolata zonder melk (zuivelvrij)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een rechthoekige bakvorm van 23×30 cm in.

Klop de eieren met de poedersuiker totdat je een glad en glanzend mengsel krijgt. Smelt de boter en voeg dat bij de eieren, samen met de bloem en het bakpoeder.

Goed door elkaar mengen. Verdeel het mengsel over twee kommen. Schenk het eerste deel in de bakvorm en zet het in de oven.

Zodra het goudbruin begint te worden, uit de oven halen en voorzichtig oprollen met behulp van een schone theedoek. Rol de cake weer uit en laat hem rusten. Voeg aan de tweede helft van het mengsel de cacao toe en schenk dit in een schone bakvorm. Bak net als de eerste helft. Zodra het klaar is, uit de oven halen en 5 minuten laten afkoelen. Plaats de cacaocake bovenop de eerste cake en smeer er gelijkmatig Nocciolata overheen. Rol de beide cakes samen ineen. De warmte van de tweede cake zorgt ervoor dat de twee lagen blijven plakken. Strooi er cacao overheen en pak het in plastic folie om het in te laten afkoelen. Zodra de cakerol is afgekoeld, deze in ronde plakken van ca. 1 cm snijden.

Doop elke plak in gesmolten chocolade en laat ze afkoelen op een rooster.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.