Nocciolata sandwichkoekjes

vanaf Rigoni di Asiago, Nocciolata, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    - min. (bereidingstijd)
    - min. (kooktijd)
  • Doses
    -

INGREDIËNTEN

  • 300g | Nocciolata Bianca
  • 190g | stevig verpakte lichtbruine suiker
  • 5g | bicarbonaat
  • 2 | grote eieren
  • 10ml | puur vanille-extract
  • Bloem voor het vormen
  • Nocciolata q.s.

BEREIDING

Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C.

Leg er ovenpapier op. Gebruik een mixer met gardes, klop de Nocciolata Bianca, de bruine suiker en de bicarbonaat op gemiddelde snelheid totdat alles goed door elkaar is gemengd (ongeveer 1 minuut). Voeg de eieren en de vanille toe en meng op lage snelheid totdat het er net doorheen gemengd is (25 seconden). Maak steeds van elke afgestreken lepel deeg een balletje van 2,5 cm. Laat ‘s nachts afkoelen in de ijskast. Leg de balletjes 1-1/2 cm van elkaar op de bakplaat met bakpapier Gebruik een glas met een beetje bloem eraan, of een maatbeker om de balletjes licht te pletten.

Bak totdat de koekjes gerezen zijn en scheurtjes vertonen maar er nog wel vochtig uitzien (ongeveer 11 minuten). Verplaats het bakpapier met de koekjes op een rooster en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. Maak de sandwich: draai de helft van de koekjes om, met de platte kant naar boven. Smeer 2 eetlepels Nocciolata op het midden van elk koekje.

Zet de koekjes met de platte kant naar onderen er dan bovenop. Druk zachtjes op elk koekje en laat de vulling bijna tot de rand komen en eet smakelijk.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.