Oosterse gelakte zalm met Chinese kool en paprika

Van Sandra Bekkari, Fiordifrutta, Hartig
  • Niveau
    Gemiddeld
  • Duur
    10 min. (bereidingstijd)
    20 min. (kooktijd)
  • Doses
    2 personen

INGREDIËNTEN

  • 300 g (biologische) zalmfilet
  • 1 teen knoflook
  • ½ Chinese kool, in dunne reepjes
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 1 mandarijn, in partjes
  • enkele blaadjes verse koriander
Marinade
  • 1/2 el Fiordifrutta Mandarijnen en Kurkuma
  • 1 el arachideolie of sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el sesamzaadjes

BEREIDING

Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een ovenschaal en overgiet met de marinade. Laat kort marineren.

Verwarm de grill van de oven, haal de zalm uit de marinade en rooster 7 à 10 minuten of tot de zalm aan de bovenkant mooi gekarameliseerd is. De zalm mag aan de binnenkant nog glazig zijn.

Stoof de look aan in arachideolie of sesamolie. Voeg de reepjes Chinese kool en de paprika toe en roerbak beetgaar. Kruid met zwarte peper en snufje zout. Rooster of gril de partjes mandarijn kort aan elke kant.

Serveer de zalm met de gewokte groenten, gegrilde mandarijn en werk af met lente-ui en koriander. Lepel er nog wat extra marinade over.

Sandra Bekkari
Recept door

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode, een eenvoudig en haalbaar 7-stappenplan waarbij genieten van lekker en puur eten centraal staat. Haar boeken gingen al zowat 600.000 keer over de toonbank en met haar eigen kookprogramma leerde ze Vlaanderen gezond genieten.

Sandra werkt vandaag met een netwerk van zo’n 30 Sana-coaches, voedingsdeskundigen en diëtisten die haar methode dagelijks met succes toepassen in hun praktijk.
Meer info over Sandra en haar Sana-methode vind je via www.nooitmeerdieten.be Of je kan haar volgen via Instagram en Facebook.

 

 

 

 

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.