Paaskoekjes met Fiordifrutta

Van Rigoni di Asiago, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    10 min. (bereidingstijd)
    12 min. (kooktijd)
  • Doses
    12-15 koekjes

INGREDIËNTEN

  • 400g bloem, gezeefd
  • 200g ongezouten, zachte roomboter in blokjes
  • 175g witte basterdsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 pot de Fiordifrutta Perziken

BEREIDING

Meng in een kom de basterdsuiker en boter tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het vanille extract toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg de bloem toe en kneed met een mixer met deeghaken (of je handen) tot een soepel en stevig deeg. Vorm een bal, maak hem plat, verpak in plasticfolie en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg tot ongeveer 0,5 cm uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er ei-vormpjes uit met speciale Paasuitstekers. Snij bij de helft van de koekjes een klein rondje uit het midden. Leg de koekjes met voldoende ruimte ertussen op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 10-12 minuten in de oven.

Laat de koekjes afkoelen. Besmeer de koekjes zonder uitgestoken rondje met Fiordifrutta Perziken en doe de helften op elkaar.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.