Salade van quinoa met dressing van Fiordifrutta Aardbeien en Wilde Aardbeeien

Van Rigoni di Asiago, Fiordifrutta, Hartig
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    10 min. (bereidingstijd)
    15 min. (kooktijd)
  • Doses
    2 personen

INGREDIËNTEN

Salade
  • 100 g quinoa
  • 200 ml groentebouillon
  • 250 g aardbeien
  • 250 groene asperges
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • handvol granola
  • 100 g feta
  • handvol basilicum
Vinaigrette
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el Fiordifrutta Aardbeien en Wilde Aardbeeien
  • zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 1 el water

BEREIDING

Doe de quinoa in een zeef en spoel grondig onder stromend water. Kook in groentebouillon, één deel quinoa op twee delen groentebouillon. De quinoa is gaar in 12 minuten, maar laat hem nog even wellen.

Breek het onderste deel van de asperges af en stoom of kook ze gaar in 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Snijd in stukken.

Was de spinazieblaadjes in ijskoud water en zwier droog. Spoel de aardbeien en snij in partjes.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

Meng de quinoa met de spinazieblaadjes, de aardbeien en de asperges. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met vinaigrette. Werk af met hartige granola en enkele basilicumblaadjes.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.