Ster van bladerdeeg

Van Rigoni di Asiago, Nocciolata, Zoet
  • Niveau
    Gemiddeld
  • Duur
    25 min. (bereidingstijd)
    25 min. (kooktijd)
  • Doses
    8 personen

INGREDIËNTEN

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 250 g klassieke Nocciolata
  • 1 eetlepel melk
  • 40 g fijngestampte hazelnoten (facultatief)
  • 1 boon en 1 kroon

BEREIDING

Rol een vel deeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Smeer in met Nocciolata, tot 1 cm van de boord. Bestrooi met fijngestampte hazelnoten (facultatief).

Verberg een boon en leg het tweede vel deeg erop. Druk de boorden dicht. Zet een glas in het midden van het deeg en snijd 16 punten uit met de punt van het mes.

Draal de eerste punt 3 slagen naar rechts. Draai de punt rechts ervan 3 slagen naar links. Druk beide punten met wat water tegen elkaar. Herhaal deze handelingen voor de andere punten.

Strijk het oppervlak in met wat melk. Bak 25 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven.

Laat de ster op een rooster afkoelen en zet er een kroon op. Eet de ster lauw of koud.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.