Wat zoek je?
Warm de haverdrink op met de boter en honing tot het lauwwarm is. Voeg de gist toe en laat 10 minuten rusten.
Haal de blaadjes van de tijm. Meng het speltmeel, tijmblaadjes, gemberpoeder en het zout. Voeg het gistmengsel toe aan het meel en kneed met de keukenrobot of je handen tot een egaal elastisch deeg (zo’n 8 minuten).
Leg het deeg in een kom, dek af met een handdoek en laat op een warme plaats (of op 40°C in de oven) 1 u rijzen.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot 1 cm dikte. Wrijf volledig in met een laag confituur. Rol het deeg voorzichtig op en snijd met een scherp mes in stukken van ongeveer 5 cm.
Vet een grote bakvorm in met olie. Leg de confituurrollen in de bakvorm, maar leg ze niet te dicht op elkaar, want ze rijzen nog. Dek af met een handdoek en laat ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plek.
Zet de bakvorm in een tot 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot lauw of koud.
Meng 3 eetlepels yoghurt met 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel honing.
Voor het serveren besprenkel je de confituurrollen met de yoghurt, verse frambozen en extra tijm.