Volkoren confituurrollen met framboos

vanaf Sandra Bekkari, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Gemiddeld
  • Duur
    120 min. (bereidingstijd)
    30 min. (kooktijd)
  • Doses
    8 à 10 rollen

INGREDIËNTEN

  • 350 g volkoren speltmeel
  • 7 g droge gist
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl gemberpoeder
  • 200 ml haverdrink (of andere plantaardige drink, melk...)
  • 40 g boter of kokosolie
  • 3 el Mielbio
  • 150 g Fiordifrutta framboos
Garnering
  • 3 el yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 1 el Mielbio

BEREIDING

Warm de haverdrink op met de boter en honing tot het lauwwarm is. Voeg de gist toe en laat 10 minuten rusten.
Haal de blaadjes van de tijm. Meng het speltmeel, tijmblaadjes, gemberpoeder en het zout. Voeg het gistmengsel toe aan het meel en kneed met de keukenrobot of je handen tot een egaal elastisch deeg (zo’n 8 minuten).
Leg het deeg in een kom, dek af met een handdoek en laat op een warme plaats (of op 40°C in de oven) 1 u rijzen.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot 1 cm dikte. Wrijf volledig in met een laag confituur. Rol het deeg voorzichtig op en snijd met een scherp mes in stukken van ongeveer 5 cm.

Vet een grote bakvorm in met olie. Leg de confituurrollen in de bakvorm, maar leg ze niet te dicht op elkaar, want ze rijzen nog. Dek af met een handdoek en laat ongeveer 40 minuten rijzen op een warme plek.

Zet de bakvorm in een tot 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen tot lauw of koud.

Meng 3 eetlepels yoghurt met 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel honing.

Voor het serveren besprenkel je de confituurrollen met de yoghurt, verse frambozen en extra tijm.

Sandra Bekkari
Recept door

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode, een eenvoudig en haalbaar 7-stappenplan waarbij genieten van lekker en puur eten centraal staat. Haar boeken gingen al zowat 600.000 keer over de toonbank en met haar eigen kookprogramma leerde ze Vlaanderen gezond genieten.

Sandra werkt vandaag met een netwerk van zo’n 30 Sana-coaches, voedingsdeskundigen en diëtisten die haar methode dagelijks met succes toepassen in hun praktijk.
Meer info over Sandra en haar Sana-methode vind je via www.nooitmeerdieten.be Of je kan haar volgen via Instagram en Facebook.

 

 

 

 

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.