Zoete aardappel-aardbei plaatgebak

Van Sandra Bekkari, Fiordifrutta, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    15 min. (bereidingstijd)
    45 min. (kooktijd)
  • Doses
    6 personen

INGREDIËNTEN

  • 3 eieren
  • 75 g ruwe rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
  • 175 g zoete aardappelpuree*
  • 50 g yoghurt (of plantaaridg alternatief)
  • 100 g fijngeraspte koko
  • 75 g amandelpoeder
  • 1 kl baksoda
  • 70 ml arachideolie
  • 1 snuf zout
  • 2 el Fiordifrutta Aardbeien en wilde aardbeien

BEREIDING

Klop de eieren schuimig en voeg geleidelijk de rietsuiker toe. Klop tot het mengsel ongeveer verdubbeld is in volume.

Voeg de gepureerde zoete aardappel, yoghurt, geraspte kokos, amandelpoeder, zuiveringszout, pindaolie en een snufje zout toe. Giet dan het beslag in de pan.

Doe de Fiordifrutta aardbeien en de wilde aardbeien in het beslag.

Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C (gebruik een mes om te zien of je mes er schoon uitkomt). Als dat zo is, is het deeg gaar).

Laat afkoelen.

*Opm: Schil 270 g zoete aardappel, stoom/kook en pureer. Gewicht in puree = 175 g

Sandra Bekkari
Recept door

Sandra Bekkari

Sandra Bekkari begeleidt al zo’n 25 jaar mensen naar een gezonde levensstijl. In 2008 ontwikkelde ze de Sana-methode, een eenvoudig en haalbaar 7-stappenplan waarbij genieten van lekker en puur eten centraal staat. Haar boeken gingen al zowat 600.000 keer over de toonbank en met haar eigen kookprogramma leerde ze Vlaanderen gezond genieten.

Sandra werkt vandaag met een netwerk van zo’n 30 Sana-coaches, voedingsdeskundigen en diëtisten die haar methode dagelijks met succes toepassen in hun praktijk.
Meer info over Sandra en haar Sana-methode vind je via www.nooitmeerdieten.be Of je kan haar volgen via Instagram en Facebook.

 

 

 

 

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.