Zoetzure kruimelkip

vanaf Rigoni di Asiago, Mielbio, Hartig
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    - min. (bereidingstijd)
    - min. (kooktijd)
  • Doses
    -

INGREDIËNTEN

  • 4 | stukken kip
  • 80g | ongezoete granen (havermout, gepofte rijst of cornflakes)
  • 30g | broodkruim
  • 30g | amandelvlokken
  • 2 | crackers
  • 60g | Mielbio Wilde veldbloemenhoning (vloeibaar)
  • 5ml | Franse mosterd
  • 1 | snufje zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C

Verkruimel de crackers en de granen in een kom tot grove kruimels. Voeg de amandelvlokken en het broodkruim toe. Meng de mosterd, de honing en de snuf zout in een andere kom. Haal elk stuk kip door het honing-mosterd mengsel en zorg dat het hele stuk bedekt is. Schud daarna het overtollige eraf. Rol de kipstukken dan door het kruimelmengsel. Druk een beetje aan zodat de kruimels goed aan de kipstukken blijven plakken.

Leg ze dan op een ovenschaal bekleed met ovenpapier en bak gedurende circa 25 minuten. Lekker warm of koud geserveerd, met een beetje ketchup erbij.

TOP

This site uses cookies to improve users' browsing experience and to collect information on the use of the site. We use both technical cookies and third-party cookies to collect statistical data and to allow the use of multimedia content.
If you want to learn more, or change the settings on cookies (up to and including possible installation), click here.
By continuing to browse, you consent to the use of cookies.