Zuivelvrij koffie-ijs

Van Rigoni di Asiago, Dolcedi, Zoet
  • Niveau
    Eenvoudig
  • Duur
    - min. (bereidingstijd)
    - min. (kooktijd)
  • Doses
    -

INGREDIËNTEN

  • 2 blikjes kokosmelk
  • 200g | Dolcedi
  • 60g | oploskoffie
  • 15ml | rum
  • OPTIONEEL: 2 snufjes vanillepoeder

BEREIDING

Doe alle ingrediënten in een steelpan behalve de rum. Langzaam verwarmen en het mengsel blijven roeren met een garde. Wanneer het heel heet aanvoelt de rum toevoegen. Laat het zachtjes pruttelen op laag vuur. Gedurende 2 minuten blijven doorroeren. Verwijder de pan vervolgens van de warmtebron en laat circa 10 minuten rusten. Giet het mengsel op een glazen bord. Ten minste 3 uur in de koelkast om volledig af te koelen. Roeren. Doe het in een ijsmachine en volg de instructies van de machine op.
Geniet ervan!

TOP